BlufVPN

4 tärkeää tietoturvaohjetta Android-puhelimen käyttäjälle

4 tärkeää tietoturvaohjetta Android-puhelimen käyttäjälle

Tietoturva on noussut suuresti esille erilaisten huijausviestien ja -puheluiden yleistyessä. Tämä on lisännyt ihmisten huomiota myös älypuhelimien tietoturvaan.

ESET-tietoturvayhtiön asiantuntijaa Jake Moorea haastatteli Mirror-lehti. Hän antoi neljä ohjetta Android-älypuhelimen käyttäjille, joilla voi suojautua hyökkääjiltä.

1. Ohjelmiston tietoturva

Samalla tavalla, kuin tietokoneen niin myös älypuhelimen ohjelmistopäivitykset kannattaa asentaa mahdollisimman pian, kun ne ovat saatavilla. Tietoturvapäivitykset sisältävät tärkeitä järjestelmän korjauksia, jotka parantavat tietoturvaa ja samalla suojaamalla laitetta hyökkääjiä vastaan.

Android-puhelimen ohjelmistopäivitykset voi asentaa laitteen asetuksien kautta. Asetusten sisältö voi vaihdella eri laitevalmistajien laitteissa, mutta jokaisesta laitteesta löytyy kohta ohjelmistopäivityksille. Helpoiten ohjelmistopäivitys kohta voi löytyä asetusten hakutoiminnon avulla.

Asetuksista löytyy myös asetus, että kun puhelin on yhdistetty langattomaan WIFI-verkkoon, tekee puhelin päivitykset automaattisesti. Jos tämä asetus ei ole käytössä, kannattaa se ottaa käyttöön.

 

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

2. Salasanojen hallintasovellus

Salasanojen hallintasovellus auttaa hallitsemaan koko ajan kasvavaa salasanaviidakkoa. Ohjelman käyttäminen mahdollistaa paremmin monimutkaisten salasanojen, koska kaikkia ei tarvitse muistaa. Lisäksi ohjelman avulla pystyy generoimaan eli luomaan monimutkaisia salasanoja. Ohjelmaa valitessa täytyy olla tarkkana, koska tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja.

Ota salasananhallintasovellus käyttöön, jotta voit huolehtia kaikista salasanoistasi ja ota tämän jälkeen käyttöön kaksivaiheinen todennus palveluissa, joissa se on mahdollista, Moore kertoi.

3. Vahvojen salasanojen käyttäminen

Helposti arvattavia salasanoja ei pidä käyttää. Hyvän salasanan luomiseen kannattaa käyttää aikaa. Vahva salasana on riittävän pitkä ja sisältää kirjaimia, isoja kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Toisaalta salasanan vahvuudella ei ole merkitystä, jos se vuotaa jonkun palvelun kautta ulkopuolisten tietoon. Tämän takia on tärkeää käyttää eri palveluissa eri salasanoja. On myös hyvä vaihtaa salasanoja aika ajoin.

Tämä on sanomattakin selvää, mutta älä unohda käyttää hyvää salasanaa, joka ei sisällä mitään sinua koskevaa, kuten syntymäpäivää tai vuosipäivää, Moore sanoo.

4. Virustorjuntaohjelma

Virustorjuntaohjelmat eivät enää ole tarkoitettu vain tietokoneille. Sellainen olisi hyvä löytyä tänä päivänä myös älypuhelimesta. Virustorjuntaohjelmiston virustutka auttaa suojautumaan viruksilta, mutta sen avulla voi myös etsiä laitteesta erilaisia mahdollisia haittaohjelmia.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

4 tärkeää tietoturvaohjetta Android-puhelimen käyttäjälle

31/08/2020

4 tärkeää tietoturvaohjetta Android tietoturvasta
Tietoturva on monen asian summa. Omaa tietoturvaansa voi parantaa muutamalla helpolla toimenpiteellä.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.