BlufVPN

Kyberturvallisuuskeskus – #tietoturvatorstai

Kyberturvallisuuskeskus tietoturvatorstai

Kulunut vuosi on ollut vilkas tietoturvan näkökulmasta. Lisääntynyt etätyö on myös lisännyt erilaisia tietoturvauhkia esimerkiksi tietojen kalastelua. Tämä on puolestaan saanut monet miettimään omien laitteiden tietoturvaa entistä tarkemmin. Kyberturvallisuuskeskus julkaisee syksyn aikana Tietoturvatorstai-videosarjan, jonka avulla jokainen voi parantaa omaa tietoturvaansa. Videosarjan teemat ovat ajankohtaisia, kuten esimerkiksi huijauspuheluita, huijaussivustoja ja palkanmaksuhuijauksia.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Huijauspuhelut

Moni suomalainen on saanut tänä vuonna huijauspuhelun. Useissa tapauksissa on esiinnytty teknisenä tukena, joltain luotettavalta taholta. Tavoitteena on ollut saada uhri asentamaan tietokoneelleen etäyhteyden mahdollistava ohjelma.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Huijausviestit

Myös erilaisia huijausviestejä on ollut liikkeellä entistä enemmän. Yleisimpiä ovat tekstiviesti- ja sähköpostihuijaukset. Tekstiviestejä on lähetetty esimerkiksi Postin nimissä. Viesteissä on kerrottu saapuneesta lähetyksestä, jonka kuljetusmaksut ovat maksamatta. Sähköpostitse on yritetty kalastella esimerkiksi Apple-käyttäjien Apple ID-tunnuksia.

Ensimmäinen tietoturvatorstai jakso

Ensimmäisessä Tietoturvatorstai-videosarjan jaksossa Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Kalle Luukkainen kertoo Kyberturvallisuuskeskuksen toiminnasta. Jakso on katsottavissa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Youtube-kanavalla.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Kyberturvallisuuskeskus – #tietoturvatorstai

17/09/2020

Kyberturvallisuuskeskus turvapiste
Kyberturvallisuuskeskus julkaisee syksyn aikana Tietoturvatorstai-videosarjan, jossa käsitellään erilaisia ajankohtaisia teemoja tietoturvaan liittyen.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.