BlufVPN

Näin vältät tietojen kalastelun

Microsoft on julkaissut joukon ohjeita, joilla voi suojautua tietojen kalastelulta. Microsoftin mukaan 91 prosenttia kyberhyökkäyksistä käynnistyy sähköpostiviestin kautta.

Lue artikkeli: Mitä on phishing?

Microsoftin neuvot, miten tunnistaa huijaus sähköpostiviestin:

Kirjotusvirheet

Suomenkieliset huijausviestit ovat usein huonosti kirjoitettuja ja sisältävät kirjoitusvirheitä. Tämä johtuu siitä, että viestit tehdään yleensä konekäännöksinä, mutta nykyään on ilmestynyt myös hyvin kirjoitettuja viestejä.

Epäilyttäviä linkkejä

Huijausviesteissä esiintyvät linkit osoittavat sivustoille, joilla ei ole mitään tekemistä viestissä mainittuun tahoon. Tällaiset sivustot ovat huijaussivustoja, joiden avulla pyritään saamaan käyttäjän tietoja esimerkiksi maksukorttien tietoja haltuun. Mikäli epäilet sähköpostiviestin aitoutta älä avaa linkkejä.

Lue artikkeli: Kuinka tunnistat luotettavan verkkosivun

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Epäilyttävät liitetiedostot

Epäilyttävien sähköpostiviestien liitetiedostoja ei missään tapauksessa pidä mennä avaamaan. Jos lähettäjä on tuntematon, älä avaa liitetiedostoja. Mikäli lähettäjä olisikin sinulle tuttu, mutta liitetiedoston muoto on epäilyttävä, älä avaa liitetiedostoa. Jos et ole varma liitetiedoston tiedostomuodosta, älä avaa liitetiedostoa. Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää moniosaisiin tiedostotunnisteisiin esimerkiksi pdf.exe. Myöskään liitetiedoston kuvakkeeseen ei pidä luottaa, koska se voi olla väärennetty.

Tarkasta verkko-osoite

Huijaussivustoissa käytetään verkko-osoitteita, jotka muistuttavat jotakin tunnettua ja luotettavaa organisaatiota. Verkko-osoitteen kirjoitusasua on muutettua vähän vaihtamalla kirjainjärjestystä. Esimerkiksi tällainen voisi olla micorsoft.com tai goolge.com.

Lue artikkeli: Varo kirjoitusvirheitä

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Näin vältät tietojen kalastelun

24/04/2020

Tietojenkalastelu tarkoittaa huijausta, jossa pyritään huijausviestin vastaanottaja saamaan luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.