BlufVPN

Onko käytössäsi vielä Windows 7?

Windows 7 -käyttöjärjestelmä julkaistiin vuonna 2009. Microsoft lopetti tietoturvakorjauksien julkaisemisen tammikuussa 2020. Tästä huolimatta kävijätilastot osoittavat sen suurta suosiota. Netmarketsharen tilastojen mukaan Windows 7:llä on globaalisti noin 27 prosentin markkinaosuus, kun Windows 10 osuus on 56 prosenttia.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on julkaissut varoituksen (pdf) liittyen Windows 7-käyttöjärjestelmän käyttöön. Vaikka varoitus on suunnattu yrityksille, mutta sen viesti on selvä kaikille Windows 7:n käyttäjille. Käyttöjärjestelmän käytöstä pitäisi luopa mahdollisimman pikaisesti.

Sellaisten käyttöjärjestelmien käyttäminen, jotka ovat saavuttaneet elinkaarensa päätepisteen, altistaa kyberrikollisten hyväksikäytölle. Tämä johtuu siitä, että ajan myötä vanhentuneista järjestelmistä tulee haavoittuvaisempia hyökkäyksille, kun niistä löydetään uusia ja korjausta ilman jääviä haavoittuvuuksia.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Myös FBI tunnustaa, että järjestelmien päivittäminen uuteen aiheuttaa omat haasteensa. Toisaalta vaakakupissa näiden haasteiden vastapaino ovat organisaation aineettomat omaisuudet ja muut kyberturvallisuusuhat.

Bluekeep-havoittuvuus on varoittava esimerkki tietoturvan laiminlyömisestä. Kyberturvallisuuskeskus julkaisi varoituksen kyseisen haavoittuvuuden aiheuttamasta tieturvauhasta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Onko käytössäsi vielä Windows 7?

10/08/2020

Windows 7 on kävijätilastojen mukaan hyvin suosittu käyttöjärjestelmä, vaikka sen käytöstä pitäisi luopua pikaisesti.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.