BlufVPN

Paranna turvallisuuttasi sähköisissäpalveluissa

Viime aikoina on julkisuudessa puhuttu paljon tietoturvaan liittyvistä asioista. Erilaiset huijausyritykset ovat nousseet otsikoihin. Mutta voiko omien sähköistenpalveluiden turvallisuutta parantaa?

Vahva salasana

Ensimmäinen asia millä voi vaikuttaa suuresti tieturvaan on käyttää vahvoja salasanoja. Monet palvelut asettavat tänä päivänä salasanoille erilaisia vaatimuksia, millä pyritään juuri salasanojen turvallisuuteen. Tosin vahvasta salasanasta ei ole apua, jos salasana pääsee vuotamaan jotakin kautta vääriin käsiin. Tästä syystä eri palveluissa tulisi käyttää eri salasanoja.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Sähköisten palveluiden tarjoajat pyrkivät koko ajan parantamaan käyttäjien tietoturvaa. Yksi yleistyvä tietoturvaa lisäävä ominaisuus on kaksivaiheinen tunnistautuminen. Kaksivaiheinen tunnistautuminen tarkoittaa, että käyttäjä on antaa puhelinnumeronsa palveluun, jonka kautta lähetetään vahvistuskoodi, jota tarvitaan palveluun kirjautumiseen. Täydellistä turvallisuutta ei kaksivaiheinen tunnistautuminen pysty takaamaan, mutta lisää se yhden turvakerroksen lisää.

Voit tutustua kyberturvallisuuskeskuksen julkaisemaan ohjeeseen tietoturvasta huolehtimiseen.

Lue aiheesta lisää

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Paranna turvallisuuttasi sähköisissäpalveluissa

24/07/2020

Mitä tarkoittaa kaksivaiheinen tunnistautuminen?

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.