BlufVPN

TikTokin kautta levitettiin haittasovelluksia älypuhelimiin

TikTok haittasovellukset

Tsekkiläinen tietoturvayhtiö Avast kertoi laajasta haittaohjelmien levitys kampanjasta. Android- ja iPhone-puhelimiin levitettiin yhteensä seitsemää haitallista sovellusta. Sovelluksia ehdittiin ladata 2,4 miljoonaa kertaa. Haittasovelluksia mainostettiin ainakin kolmella TikTok-tilillä, joista yhdellä oli yli 300 000 seuraajaa. Haittasovelluksia mainostettiin myös Instagram-tilillä, jolla oli yli 5000 seuraajaa.

Googlen ja Applen virallisissa sovelluskaupoissa olleet sovellukset lupasivat pelejä, taustakuvia tai musiikin lataamista. Todellisuudessa sovellusten tarkoitus oli esittää mainoksia puhelimen ruudulla. Sovellukset saattoivat pyytää käyttäjää maksamaan 2-10 dollaria toiminnoista, joita tarjoavat ilmaiseksi monet kunnolliset sovellukset.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Nuori tyttö paljasti TikTok huijauksen

Avast pääsi huijauksen jäljille, kun nuori tyttö huomasi sovelluksia mainostettavan nuorten suosimassa TikTokissa. Nuori tyttö teki kyseisestä TikTok-tilistä ilmoituksen Avastin Be Safe Online -hankkeelle Tsekissä.

Kiitämme tätä nuorta tyttöä, joka ilmoitti TikTok-profiilin meille. Hänen tarkkaavaisuutensa ja vastuullinen toimintansa on juuri sellaista sitoutumista, johon meidän kaikkien tulisi pyrkiä tehdäksemme kybermaailmasta turvallisempi paikka.
– Avastin analyytikko Jakub Vávra

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Latasitko sinä jonkun näistä sovelluksista puhelimeesi

Googlelle ja Applelle on ilmoitettu haittasovelluksista, mutta sovelluksia voi olla yhä saatavilla. Myös TikTokille ja Instagramille on ilmoitettu haittasovelluksia mainostavista tileistä.

Sovelluksia etsittäessä kannattaa kiinnittää huomiota sovellukselle annettuihin arvosteluihin. Huonot saattavat kertoa sovelluksen petollisuudesta. Arvosteluihin ei kuitenkaan pidä luottaa sokeasti, koska niitäkin pystytään väärentämään, jotta sovellus näyttäisi todellisuutta paremmalta. Arvostelujen lisäksi kannattaa tarkkailla sovellusten hintoja ja puhelimessa vaadittuja lupia. Tapaus toimii myös hyvänä muistutuksena, että vaikka Applen sovelluskauppa nauttii parempaa mainetta kuin Googlen kauppa, ei sekään ole täysin suojassa haittaohjelmilta.

 Jos olet ladannut jonkin seuraavista sovelluksista, kannattaa sovellus poistaa välittömästi.

Haitalliset sovellukset Google Play Kauppassa:

  • ThemeZone – Shawky App Free – Shock My Friends
  • Tap Roulette ++Shock my Friend
  • Ulimate Music Downloader – Free Download Music

Haitalliset sovellukset Applen App Storessa:

  • Shock My Friends – Satuna
  • 666 Time
  • ThemeZone – Live Wallpapers
  • shock my friend tap roulette v

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

TikTokin kautta levitettiin haittasovelluksia älypuhelimiin

24/09/2020

TikTok haittasovellukset
Miljooniin iPhone- ja Android-puhelimiin on ladattu sovelluksia, mitkä eivät tee sitä mitä lupaavat.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.