BlufVPN

Tietojenkalastelua S-Pankin nimissä – tunnista huijausviesti

Huijausviesteissä yritetään yhä enemmän käyttää hyväksi tunnettuja pankkeja. Uusimmissa liikkeellä olevissa huijausviesteissä esiinnytään S-Pankin asiakaspalveluna.

tietojenkalastelu S-Pankki huijausviesti

S-Pankki on julkaissut huijausviesteihin liittyvän tiedotteen sivuillaan. Liikkeellä on kahden tyylistä kalasteluviestiä. Toisessa viestissä väitetään, että vastaanottajalla on saapunut viesti verkkopankkiin. Toisessa viestissä väitetään, että vastaanottajan kortti on poistettu väliaikaisesti pois käytöstä. Molemmissa viesteissä vastaanottaja yritetään saada klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä, joka johtaisi käyttäjän tietojenkalastelusivustolle.

”Omia pankkiasioita hoidetaan aina verkkopankkiin kirjautuneena – ei koskaan esimerkiksi klikkaamalla sähköpostitse tulevia linkkejä tai lähettämällä tietoja sähköpostilla S-Pankille”
– S-Pankin tiedotteessa kerrotaan.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Huijausviestit näyttävät nopeasti vilkaistuna harhaanjohtavasti aidon oloisilta. Lisäksi viestin lähettäjän nimenä näkyy S-Pankki, mutta tarkemmin tarkasteltuna varsinainen lähettäjän osoite on jotain aivan muuta. Viestin vastaanottajaksi on merkitty palvelu@s-pankki.fi, millä pyritään lisäämään viestin uskottavuutta.

Lue artikkeli: Mitä on phishing?

Huijausviesti, jossa pehmeämpi lähestymistapa

Tähän asti huijausviestien kohdalla on totuttu, että niissä vedotaan kiireeseen tai akuutteihin muutoksiin. Nyt julkisuuteen tulleissa viesteissä huijarit ovat ottaneet selvästi mukavamman lähestymistavan.

Viestissä kerrotaan asiakkaiden toivomista ja arkea helpottavista ominaisuuksista. Tällaisella harmittomalta vaikuttavalla viestillä yritetään saada varomaton käyttäjä klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä, joka ohjaa käyttäjän tietojenkalastelusivustolle. Tällainen uuden tyylinen huijausviesti voi mennä täydestä, jos ei ole varovainen.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

BlufVPN
S-Pankki huijausviesti kuvakaappaus

(Kuvakaappaus S-Pankin nimissä lähetetystä huijausviestistä. )

”Kirjaudu S-Pankkiin S-mobiililla tai S-Pankin omien verkkosivujen kautta. Emme lähetä sähköpostiin sellaisia linkkejä, jotka vievät S-Pankin verkkopankin kirjautumissivulle. Emme myöskään koskaan pyydä etäyhteyttä asiakkaidemme tietokoneeseen. Turvallisin tapa kirjautua verkkopankkiin on kirjoittaa itse selaimen osoitekenttään S-Pankin verkkosivujen osoite, eli www.s-pankki.fi.”

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

 Kuinka toimia, jos saat huijausviestin?

On hyvä pitää mielessä, ettei viranomaiset tai pankit pyydä koskaan luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja puhelimitse, sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta.

Suhtaudu varauksella epämääräiseltä vaikuttaviin yhteydenottoihin. Älä klikkaa epäilyttäviltä vaikuttavia linkkejä tai avaa epäilyttävien sähköpostiviestien liitetiedostoja.

Jos olet saanut sähköpostiin huijausviestin, tulee viesti poistaa heti. Viestiin liittyviä liitteitä tai linkkejä ei tule avata.

Jos olet luovuttanut pankkitunnuksiin tai maksukorttiin liittyviä tietoja, ilmoita siitä välittömästi. Pankkitunnusten osalta pankkitunnusten sulkupalvelu on 09 6964 6820 (pvm/mpm). Maksukorttien osalta korttien sulkupalvelu on 020 333 (pvm(mpm). Molemmat numerot ovat avoinna 24h/vrk.

Lisätietoja turvallisuushavaintojen ilmoittamisesta S-Pankille löydät S-Pankin sivulta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Tietojenkalastelua S-Pankin nimissä – tunnista huijausviesti

02/03/2021

tietojenkalastelu S-Pankki huijausviesti
S-Pankin nimissä on liikkeellä useita erilaisia huijausviestejä. Huijausviesti yrittää johdattaa käyttäjän tietojenkalastelusivustolle.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.