BlufVPN

Huolimattomuus voi johtaa tilausansaan, jonka houkuttimena on HBO-suoratoistopalvelu

HBO Nordic huijausviesti

(Huijausviesti, joka lupaa HBO Nordic -suoratoistopalvelua 1 eurolla 12 kuukaudeksi, voi näyttää tällaiselta.)

Uusi roskapostikampanja on aktivoitunut Suomessa. Suomalaisia yritetään huijata tilausansaan, jonka houkuttimena käytetään HBO Nordic -suoratoistopalvelua. Viestissä luvataan, että käyttäjä voisi tilata HBO Nordic -suoratoistopalvelun vain 1 eurolla 12 kuukauden ajaksi. Tarjous kuulostaa tietysti houkuttelevalta, koska todellisuudessa HBO Nordicin hinta on 10,95 euroa kuukaudessa.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Huijausviestissä oleva linkin klikkaaminen vie käyttäjän HBO Nordic sivujen sijaan huijaussivustolle, joiden osoite voi vaihdella eri viestien välillä. Verkkosivulla mainostetaan näyttävästi HBO Nordic palvelua, mutta varsinaista suoratoistopalvelun tilausta sivuilla ei kuitenkaan tarjota. Sivun yläreunassa ja lopussa on pienikokoisella fontilla oleva teksti, joka kertoo mihin sivujen kautta voi sitoutua.

”Kaikki uudet asiakkaat osallistuvat kuvassa näkyvän kampanjatuotteen arvontaan. Onnekkaaseen voittajaan otetaan sähköpostitse henkilökohtaisesti yhteyttä. Tähän erikoistarjoukseen kuuluu 3 päivän kokeilu yhteydessä olevaan tilauspalveluun, minkä jälkeen tilausmaksu (33.5 EUR 14 päivän välein) veloitetaan automaattisesti luottokortiltasi. Jos et jostain syystä ole tyytyväinen palveluun, voit peruuttaa tilisi 3 päivän kuluessa. Palvelu uusitaan 14 päivän välein siihen asti, kun se peruutetaan. Tämä kampanja päättyy 31. joulukuuta 2021.”
– lainaus verkkosivuston tekstistä

Verkkosivustolla ei siis tarjota käyttäjälle mahdollisuutta tilata HBO Nordic -palvelua, vaan ainoastaan mahdollisuus osallistua tilauksen arvontaan. Varsinainen ansa on se, että osallistuminen arvontaan maksaa käyttäjälle 33,5 euroa aina 14 päivän välein, joka vuositasolla kerryttää kokonaissummaksi lähemmäs 900 euroa.

Sivuston tarjoamaan palveluun ei siis ole mitään järkeä osallistua. Huijauksen tarkoituksena on ainoastaan saada käyttäjä tekemään korkeahintainen tilaus, joka ei tarjoa rahalla mitään vastinetta. Toisaalta sivulla pienellä fontilla olevan tekstin tarkoitus onkin, että kiistatilanteissa voitaisiin osoittaa, että sivustolla on kerrottu palvelusta todenmukaisesti ennen tilausta.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

HBO Nordic huijaussivusto mobiili

(Puhelin selaimella verkkosivua katsoessa jää yläreunan teksti helposti huomaamatta.)

Tämäkin tapaus vahvistaa tutun neuvon, että se mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta ei sitä useinkaan ole.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Huolimattomuus voi johtaa tilausansaan, jonka houkuttimena on HBO-suoratoistopalvelu

26/08/2021

HBO Nordic tilausansa
Huolimattomia käyttäjiä yritetään huijata tekemään tyhjänpäiväinen ja korkeahintainen tilaus, jossa houkuttimena käytetään HBO Nordic -suoratoistopalvelua.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.