BlufVPN

Varo OP:n nimissä lähetettyjä huijausviestejä

Tällä hetkellä aktiivisina näyttäisi olevan huijausviestikampanja, jossa huijausviestejä lähetetään OP-pankin nimissä. Viesti alkaa tekstillä ”Petos on havaittu.”, minkä tarkoituksena on säikäyttää viestinsaaja. Näin yritetään saada uhri reagoimaan nopeasti ja klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä, joka johtaa käyttäjän huijaussivustolle.

Huijausviesteissä esiintyvät verkko-osoitteet voivat vaihdella viestien välillä, koska huijaussivustot ovat lyhytikäisiä. Huijaussisältö saattaa olla näkyvissä vain muutamia tunteja. Nyt liikkeillä olleiden viestien osoitteiden takaa on löytynyt varsin uskottavasti OP:n verkkopankkia matkiva sivu. Huomiota herättävä ominaisuus sivustolla oli se, että kun käyttäjä yritti kirjautua verkkopankkiin, sivusto kieltäytyi vastaan ottamasta tunnuslukulaitteen antamaa salasanaa. Sen sijaan sivusto pyysi tunnuslukulistan käyttämistä kirjautumiseen. Tämä johtui todennäköisesti huijareiden toimista, jonka avulla he pyrkivät saamaan haltuunsa toimivan tunnukset, joiden avulla voisivat kirjautua uhrin verkkopankkiin.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Huijausviestin lähettäjänä on joissakin tapauksissa ollut OP, jolloin viestit voivat näkyä samassa viestiketjussa aitojen pankin viestien kanssa. On myös kerrottu tapauksista, joissa viesti näyttää tulevan O-nimiseltä lähettäjältä. Viestin lähettäjänä voi näkyä myös pelkkä puhelinnumero, joka on todennäköisesti väärennetty tai haittaohjelman avulla kaapattu.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

  • Tässä lista perusohjeista, joiden avulla voi suojautua vastaavanlaisista huijauksilta:
    Älä koskaan kirjaudu verkkopankkiin sähköpostitse tai tekstiviestitse saamasi linkin kautta.
  • Älä koskaan luovuta tunnuksiasi kenellekään. Edes pankki tai viranomaiset eivät koskaan pyydä luovuttamaan tunnuksiasi tekstiviestillä, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.
  • Älä koskaan asenna laitteellesi mitään ohjelmaa, jos asennuksen kehottaa tekemään joku, jonka yhteydenottoa et ole odottanut.
  • Älä koskaan vahvista tapahtumia, joita et ole itse tehnyt.
  • Säilytä tunnuksia niin, ettei kenelläkään ulkopuolisella ole mahdollisuutta saada niitä haltuun, ei edes perheenjäsenellä.
  • Epäselvissä tilanteissa ole aina ensin yhteydessä pankin asiakaspalveluun ennen toimimista.

Lisätietoa voit lukea OP-pankin sivuilta. Jos epäilet pankkitunnustesi joutuneen vääriin käsiin, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Varo OP:n nimissä lähetettyjä huijausviestejä

25/08/2021

OP huijausviesti
Suomalaisille on kohdistettu laaja huijausviestien kampanja, jossa lähetetään huijausviestejä OP-pankin nimissä.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.