BlufVPN

Huijausviestejä liikkeellä Postin nimissä

Posti huijausviesti
Erilaisia huijausviestejä on liikkeellä entistä enemmän. Tällä kertaa Posti julkaisi varoituksen
huijausviesteistä, joita liikkuu sen nimissä. Postin mukaan uusimmat huijausviestit näyttävät monelta osin erehdyttävän aidoilta. Viesteissä voi olla myös Postin logo.

Tekstiviesti- ja sähköpostihuijaukset ovat yleisimpiä. Huijausviestien sisällöt vaihtelevat, mutta Postin nimissä lähetetyissä viesteissä kerrotaan yleensä saapuneista lähetyksestä tai maksamattomista kuljetusmaksuista.

Vaikeaksi huijausviestin tunnistamisen tekee myös se, että huijausviesti voi tulla samaan viestiketjuun, kuin Postin aiemmin lähettämät oikeat viestit.

Kyberturvallisuuskeskus varoitti asiasta Twitterissä.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Saitko tekstiviestin maksamattomista postimaksuista? Tekstiviestin linkissä toistuu sana ”posti”, mutta viestillä ei ole mitään tekemistä Postin kanssa. Älä klikkaa linkkiä! Viesti on huijaus.
– Kyberturvallisuuskeskus kirjoittaa twitterissä

KTK twiitti Posti huijausviesti

(Kuva Kyberturvallisuuskeskuksen Twitter-viestistä.)

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Viesteissä viitataan saapuneeseen pakettiin ja arpajaisvoittoon

Viime aikoina Postin nimissä on lähetetty paljon huijausviestejä, joissa ilmoitetaan saapuneesta paketista, mutta osa kuljetusmaksuista on maksamatta. Huijausviesti on ohjannut käyttäjän esimerkiksi www.smartpostkoodi.net tai www.smartpostseuranta.com -verkkosivulle. Väliaikaiset sivut on tehty tietojen kalastelua varten ja niillä käyttäjää pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla.

Osa huijausviesteistä liittyy kilpailuihin, joiden väitetään olevan Postin järjestämiä. Todellisuudessa niiden avulla kalastellaan ihmisten henkilö- tai pankkitietoja. Posti kertoo, ettei sillä ole tällä hetkellä kilpailua tai arvontaa, missä palkintona olisi älypuhelin.

Postin yleisohjeet huijausviesteihin liittyen

Posti antoi tiedotteessaan ohjeita huijausviesteihin liittyen.

  1. Jos epäilet Postilta saadun viestin aitoutta lähetykseen liittyen, voit varmistua siitä katsomalla lähetystunnuksella tiedot lähetyksen seurannasta.
  2. Postin aidossa saapumisilmoituksessa kerrotaan noutopaikka osoitetietoineen, ilmoitukset eivät kehota antamaan lisätietoja.
  3. Postiennakkolähetysten osalta Postin lähettämissä viesteissä on linkki, jonka kautta pääsee maksamaan postiennakon. Postiennakko on maksettava ennen kuin lähetyksen vastaanottaja saa lähetyksen lokerokoodin.
  4. Voit itse seurata tilaamiesi pakettien kulkua OmaPosti-sovelluksessa ja posti.fi verkkosivuilla.

Jos olet epähuomiossa antanut tietojasi kalastelusivustolle, neuvoo poliisi ottamaan heti yhteyttä pankkiin ja tekemään sen jälkeen ilmoituksen poliisille.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Huijausviestejä liikkeellä Postin nimissä

15/09/2020

Posti huijausviesti
Uusin Postin nimissä leviävä huijausviesti ilmoittaa maksamattomista postimaksuista. Huijausviesti näyttää erehdyttävän aidolta.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.