BlufVPN

Mitä on phishing?

Kyseessä on jatkuvasti kasvava kansainvälinen ilmiö. Phishing on englanninkielinen termi tietojenkalastelulle sähköpostiviestien avulla, jonka tarkoituksena on varastaa uhrilta rahaa. Tietojenkalastelu toimii joko sähköpostiviestin sisältämien huijaussivustolle johtavien linkkien tai liitetiedostojen sisältämien haittaohjelmien kautta.

Kalastelusivusto

Huijausviesteistä puhutaan myös kalasteluviesteinä ja sivustot, joihin uhri pyritään ohjaamaan kalastelusivustoina. Tällaisilla kalastelusivustoilla on usein lomake, jonka avulla käyttäjä saadaan luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja, käyttäjä-, luottokortti- tai pankkitietoja.

Hyvä keino tallentaa todistusaineistoa huijausviestistä on ottaa kuvakaappaus. Katso lisää kuvakaappauksesta kuvakaappaus.com sivustolta.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Kuinka suojautua

Terve järki on paras suojautumiskeino tietojenkalastelua vastaan. Koska, jos et ole osallistunut arvontaan tai kilpailuun, et voi voittaa. Jos saamasi sähköpostiviesti epäilyttää, kannattaa asia tarkistaa suoraan kyseiseltä yritykseltä. Älä kuitenkaan luota sähköpostiviestissä oleviin linkkeihin vaan etsi yrityksen tiedot itse.

Lue artikkeli: Näin vältät tietojen kalastelun

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Mitä on phishing?

02/05/2020

Tiedätkö mitä phishing tarkoittaa? Entä, kuinka siltä voi suojautua?

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.