BlufVPN

Varo Elisan nimissä soitettavia huijauspuheluita

Alkukesän aikana on erilaisia huijauksia ollut paljon liikkeellä. Elisa tiedottaa, että sen nimissä on soitettu huijauspuheluita.

Puheluissa englanninkielinen soittaja esittää Elisan teknisen tuen työntekijää. Soittaja on voinut väittää soittavansa laajakaistayhteyden korjauksen vuoksi. Huijari yrittää saada uhrin asentamaan tietokoneelle etäyhteysohjelman. Etäyhteyden avulla huijarilla on pääsy tietokoneen tietoihin ja voi käyttää tietokonetta kuin omaansa.

Soittojen tavoitteena on esimerkiksi päästä käsiksi vastaajan henkilökohtaisiin tietoihin tai tietokoneeseen. Suurin osa huijareiden käyttämistä puhelinnumeroista on väärennetty, ilman että puhelinnumeron aidolla omistajalla on asiasta mitään tietoa, Elisa kertoo.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Puheluun vastaaminen ei ole vaarallista. Lopeta puhelu, kun ymmärrät sen olevan huijausta. Älä luovuta huijarille henkilö- tai pankkitietojasi. Älä päästä huijaria hallitsemaan tietokonettasi. – Elisa neuvoo tiedotteessaan.

Elisa muistuttaa, että se ei soita asiakkailleen englanninkielisiä puheluita, mikäli siitä ei ole erikseen ennalta sovittu.

Mitä tehdä, jos on luovuttanut tietoja?

Jos olet epähuomiossa luovuttanut pankkitietoja huijarille, ota yhteys pankkiisi ja kerro, mitä on tapahtunut. Asiasta kannattaa tehdä rikosilmoitus poliisille. Lisäksi Kyberturvallisuuskeskukselle kannattaa ilmoittaa huijauksesta. Tietokoneelta tulee poistaa kaikki huijarin mahdollisesti asentamat ohjelmat. Suositeltavaa olisi myös vaihtaa kaikki sähköistenpalveluiden salasanat esimerkiksi sähköposti ja sosiaalinen media.

Lue artikkeli: Vishing, mitä se on?

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Varo Elisan nimissä soitettavia huijauspuheluita

30/07/2020

elisa huijauspuhelu turvapiste
Elisa varoittaa rikollisten soittamista huijauspuheluista, joissa esitetään yhtiön teknisen tuen työntekijää.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.