BlufVPN

Clubhouse-sovellusta haluavia Android-käyttäjiä yritetään huijata

Slovakialainen tietoturvayhtiö Eset varoittaa, että suuren huomion saanutta Clubhouse-sovellusta on käytetty haittaohjelman syöttinä.

Eset julkaisi varoituksen Twitterissä, jossa kerrotaan verkkosivustosta, joka lupailee Clubhouse-sovellusta Android-käyttäjille. Himoitun sovelluksen sijaan huijaussivu levittää Blackrock-haittaohjelmaa. Blackrock-haittaohjelma osaa varastaa saastuneella laitteella käytettävien sovellusten käyttäjätunnuksia. Haittaohjelma tunnistaa jopa 458 eri sovellusta. Kaikkein ikävintä on se, että joukossa on mm. pankki-, kryptovalluutta- , sosiaalisen median ja shoppailusovelluksia.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

eset twiitti clubhouse

(Kuvakaappaus tietoturvayhtiö Eset twiitistä.)

Huijaussivusto, josta haittaohjelmaa levitetään, toimii osoitteessa joinclubhouse.mobi, mikä on kirjoitusasultaan todella lähellä aitoa Clubhousen verkko-osoitetta, joka on joinclubhouse.com. Huijaussivuston sisältö ja ulkoasu on kopioitu aidolta sivulta. Huijaussivulle on lisätty Google Play -kaupan painikkeeksi naamioitu linkki, jota klikkaamalla haittaohjelma asentuu.

Huijaussivulla käyntiä ei voi suositella edes uteliaisuudesta!

Clubhouse huijaussivusto kuvakaappaus

(Kuvakaappaus huijaussivusta.)

Mikä on Clubhouse?

Clubhouse on sosiaalinen media, joka perustuu tosiaikaisiin äänikeskusteluihin. Tämän päivän some-viidakossa Clubhouse erottuu joukosta sillä, että se perustuu puheeseen eli ääneen. Tämän lisäksi some-maailmasta tutummat teksti- tai kuvapäivitykset eivät ole mahdollisia.

Clubhousessa toiminta tapahtuu keskusteluhuoneissa, jossa voi kuunnella huoneen luoneen yhden tai useamman ihmisen puhetta. Kuuntelijalla on mahdollisuus osallistua keskusteluun pyytämällä puheenvuoroa.

Clubhouse on nauttinut etenkin startup- ja teknologiapiireissä suurta suosiota. Sovelluksen suuren suosion taustalla ovat Elon Musk kaltaiset teknologia-alan julkkikset.

Viime aikoina keskusteluihin on noussut Clubhouse-sovelluksen tietoturva. Eniten huolestusta on herättänyt sovelluksen vaatimus päästä käsiksi käyttäjän yhteystietoihin. Suuren kohun vuoksi Clubhouse reagoi ja poisti vaatimuksen yhteystietojen luovuttamisesta.

”Clubhouse on jotain radion, neuvotteluhuoneen ja kotibileiden väliltä.”
– kuvailee The Guardian -lehti

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Miten pääsee käyttämään Clubhouse-sovellusta?

Tällä hetkellä Clubhouse toimii vain kutsupohjaisesti. The Vergen tietojen mukaan ihmisiä voidaan kutsua mukaan suoraan puhelinnumeron kautta. Lisäksi sovellus on toistaiseksi tarjolla vain iPhonelle. Tästä huolimatta sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Clubhouse-sovellusta haluavia Android-käyttäjiä yritetään huijata

18/03/2021

Clubhouse Android-huijaus
Huijarit yrittävät jymäyttää suosittua Clubhouse-sovellusta haluavia Android-käyttäjiä. Some-sovelluksen sijaan käyttäjä saakin ikävän haittaohjelman.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.