BlufVPN

Kuinka tunnistat luotettavan verkkosivun?

Lisääntyvä sähköisten palveluiden käyttö lisää myös rikollisten kiinnostusta verkossa tapahtuvia huijauksia kohtaan. Huijaussivustojen erottaminen aidoista verkkosivuista käy koko ajan hankalammaksi, koska verkkohuijarit kehittyvät koko ajan.

Verkkosivujen turvallisuus on monen osatekijän summa, joten kaikkien niin satunnaisen surffailijan kuin ahkeran verkkoshoppailijan kannattaa olla koko ajan varuillaan.

Tarkista osoite

Varmin ja yksiselitteisin tunnistuskeino on selaimen osoiterivillä näkyvä osoite, joka kertaa tarkasti millä sivulla olet. Hankalaksi asian tekee osoitteen oikean kirjoitusmuodon muistaminen ja sen vertaaminen mahdollisesti väärään. Oikean osoitteen voi varmistaa esimerkiksi hakukoneella. Kirjoitusvirheitä on syytä varoa, koska huijareilla on tapana perustaa sivujaan osoitteisiin, jotka muistuttavat erehdyttävästi luotettavia sivustoja.

Verkkosivustolle ei kannata mennä klikkaamalla epäilyttäviä sähköposti-, some- tai tekstiviestillä saatuja linkkejä.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Aito verkkosivu voi olla vaarallinen

Turvalliselta vaikuttava verkkosivu voi osoittautua vaaralliseksi. Sillä verkkorikolliset yrittävät kaapata aitoja verkkosivuja haltuunsa teknisten heikkouksien kautta ja näin päästä tekemään pahojaan.

Myös Googlen ja Microsoftin tarjoamia lomakepalveluita eli Google Forms ja Office Forms on ryhdytty käyttämään huijaussivustojen tekemiseen. Näiden avulla sivusto saadaan näyttämään hämäävän aidolta.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Sisältö ja ulkoasu

Sivuston ulkoasu ei ole luotettava tunnistustekijä, koska oikean sivuston ulkoasu on helppo kopioida. Sivuston tekstisisältökään ei ole enää nykyään luotettava tunnistustekijä. Konekäännetyissä sivustoissa kielioppi on toki huonoa, mutta tänä päivänä on jopa mahdollista, että alkuperäisen sivuston sisältö kopioidaan reaaliajassa huijaussivustolle.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Kuinka tunnistat luotettavan verkkosivun?

08/05/2020

Huijaussivustojen erottaminen aidoista verkkosivuista käy koko ajan hankalammaksi. Verkkosivun turvallisuus on monen osatekijän summa.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.