BlufVPN

Varo Prisman nimissä liikkuvia huijausviestejä

Sähköpostitse tai tekstiviestillä saatavat huijausviestit ovat yleistyneet viimeisen vuoden aikana rajusti. Huijausviestien välityksellä huijarit yrittävät kalastella vastaanottajan tietoja tai levittää älypuhelimeen haittaohjelmia, joiden avulla puhelin voidaan kaapata.

Uusimmasta liikkeellä olevista huijausviesteistä varoitti Twitterissä Kimmo Rousku, Digi- ja väestöviraston digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän pääsihteeri.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

”Älä tule huijatuksi, älä anna tietojasi. Muista, onko jokin liian hyvää ollakseen totta? Etenkin, jos joudut luovuttamaan omia henkilötietoja kyselyyn, jonka vastuutaho on epäselvä!”
– Rousku tviittaa

Kimmo Rousku twiitti Prisma

(Kuva Kimmo Rouskun tviitistä.)

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Varoitus liittyy Prisman nimissä liikkuvia huijausviestejä. Huijausviesteissä vastaanottajalle yritetään uskotella, että 500 euron arvoisen lahjakortin voisi lunastaa vain kahdella eurolla tai iPhone 12 -puhelimen 1,95 eurolla. Viestien tarkoituksena on saada vastaanottaja huijaussivustolle, jonka avulla käyttäjältä yritetään kalastella esimerkiksi pankki- tai luottokorttitietoja.

”Huijausviestien kavalkadi on laaja. Näiden kanssa on oltava hereillä jatkuvasti.”
– S-ryhmän tviitti

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

S-ryhmä kertoo tiedotteessaan, ettei se lähetä koskaan sähköposteja, joissa pyydetään rahaa tai kysele salasanoja tai pankki- tai luottokorttitietoja. S-ryhmä muistuttaa, että huijausviestien tarkoituksena on kyselyjen, osallistumispyyntöjen yms. avulla kerätä luottamuksellisia tietoja, levittää haittaohjelmia tai sitoa vastaaja kohtuuttomiin sopimusehtoihin. Huijarit hyödyntävät niin puhelinta, tekstiviestejä, sähköpostia kuin sosiaalisen median kanavia huijausyrityksissään.

Hyvä perusohje, jos epäilee saamaansa viestiä huijausviestiksi, on poistaa viesti avaamatta viestin sisältämiä linkkejä. Jos on erehtynyt antamaan huijaussivustolle pankki- tai luottokorttitietosi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi tai luottokorttiyhtiöösi.

S-ryhmä on kerännyt suuren määrän esimerkkejä huijausviesteistä, joihin kannattaa tutustua S-kanavalla.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Varo Prisman nimissä liikkuvia huijausviestejä

24/08/2021

Prisma huijausviesti
Huijausviesti, jotka lähetään Prisman nimissä, yrittää kalastella vastaanottajan tietoja tai saada tämän tilausansaan.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.