BlufVPN

Uusi ohjelmistopäivitys parantaa Apple-käyttäjien yksityisyydensuojaa

Apple on halunnut parantaa käyttäjiensä yksityisyydensuojaa uusilla käyttöjärjestelmäpäivityksillä. Nyt julkaistut ohjelmistot ovat iOS14 iPhonelle ja iPadOS14 iPadille.

tallennusmerkki yksityisyydensuoja apple

(Kuva Apple.)

Päivityksen jälkeen iPhone- ja iPad-käyttäjät ovat alkaneet saada erillisen ilmoituksen näytön yläosaan, josta Apple käyttää nimitystä tallennusmerkki. Tallennusmerkki ilmoittaa, jos sovellus käyttää mikrofonia tai kameraa. Tallennusmerkki voi olla joko oranssi tai vihreä. Oranssi tarkoittaa, että sovellus käyttää mikrofonia. Vihreä tarkoittaa puolestaan sitä, että sovellus käyttää kameraa.

Uuden tallennusmerkin ominaisuuden tarkoitus on auttaa käyttäjää havaitsemaan, jos esimerkiksi etukamera on päällä samaan tapaan kuin Applen kannettavissa. Tämä auttaa paljastamaan sovellukset, jotka loukkaavat käyttäjän yksityisyydensuojaa.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

twitter apple yksityisyydensuoja

(Kuva Apple kertoi twitterissä ominaisuudesta.)

Käyttäjä voi myös käydä ohjauskeskuksesta katsomassa, mitkä sovellukset ovat käyttäneet mikrofonia tai kameraa viime aikoina.

Tallennusmerkkivalot iPhonen näytössä ovat vain yksi iOS14 uudistuksista. Päivitys tarjoaa myös isompia uudistuksia, kuten esimerkiksi widget-pienoisohjelmat ja mahdollisuuden piilottaa sovelluksia näytöltä. Muihin iOS14 päivityksen uusiin ominaisuuksiin voi tutustua  Applen ohjesivulla.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Uusi ohjelmistopäivitys parantaa Apple-käyttäjien yksityisyydensuojaa

29/09/2020

Apple iOS14 iPadOS14 yksityisyydensuoja
iOS14 ja iPadOS14 toi mukanaan oivallisen uudistuksen, jotka ovat huolissaan salanauhoituksesta.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.