BlufVPN

DHL huijausviesti levittää haittaohjelmaa

DHL huijausviesti esimerkki

(DHL huijausviesti, ohjaa huijaussivulle, joka pyrkii asentamaan haittaohjelman. Kuva: Kyberturvallisuuskeskus.)

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut Twitterissä varoituksen yhdestä uudesta huijausyrityksestä. Huijausviestejä lähetään kuljetusyritys DHL:n nimissä. DHL huijausviesti on englanninkielinen ja siinä kerrotaan saapuvasta lähetyksestä. Viestejä on liikkeellä erilaisilla tekstisisällöllä, mutta yhteistä on se, että viesti sisältää linkin, jonka kautta lähetystä voisi seurata.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

KTK tviitti DHL huijausviesti

(Kuva Kyberturvallisuuskeskuksen tviitistä.)

Lähetysseurannan sijaan viestissä oleva linkki ohjaa käyttäjän huijaussivustolle, jossa lähetysseurannan sijaan Android-laitteille tarjotaan asennettavaksi haittaohjelmaa. Haittaohjelman tarkoituksena on pyrkiä varastamaan käyttäjän tietoja kuten maksukorttitietoja.

Kyberturvallisuuskeskus muistuttaa käyttäjiä yhdestä yksin kertaisesta ohjeesta, minkä avulla haittaohjelmilta suojautuminen on yksinkertaista. Sovelluksia ei tulisi asentaa virallisen Google Play sovelluskaupan ulkopuolelta. Tämä pienentää huomattavasti todennäköisyyttä joutua haittaohjelman uhriksi.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Huijausviestejä lähetetään niin tekstiviesteinä kuin sähköpostilla. Etenkin kuljetusyhtiöiden nimissä, kuten Postin, DHL ja PostNordin, lähetettävien huijausviestien määrä on lisääntynyt. Aikaisemmin on julkisuudessa nostettu esille myös operaattoreiden, kuten Telia, sekä pankkien, esimerkiksi S-pankin nimissä tapahtuneesta tietojenkalastelusta. On hyvä pitää mielessä, että vaikka viesti näyttäisi tulevan luotettavan brändin nimissä, ei yllättäen saapuvien viestien linkkejä kannata avata.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

DHL huijausviesti levittää haittaohjelmaa

30/04/2021

DHL huijausvieti
Kyberturvallisuuskeskus varoittaa, että liikkeellä on DHL huijausviesti, joka levittää haittaohjelmaa Android-laitteille.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.