BlufVPN

Mikä on WhatsApp?

WhatsApp turvapiste

Pikaviestisovellus WhatsApp on Facebookin omistama. WhatsAppilla voi lähettää viestejä ja soittaa puheluita helposti, nopeasti ja turvallisesti. WhatsApp on saavuttanut suurta suosiota eripuolilla maailmaa ja sillä on jo yli kaksi miljardia käyttäjää.

Viestit ja ryhmäkeskustelut WhatsAppissa

WhatsApp käyttää puhelimesi Internet-yhteyttä viestien lähettämiseen, joten vältyt tekstiviestimaksuilta. Näin voit lähettää viestejä ystävillesi ja perheelle ilmaiseksi.

Ryhmäkeskusteluiden avulla pidät yhteyttä useampaan henkilöön samanaikaisesti. Voit luoda erilaisia ryhmiä esimerkiksi perheesi tai kollegoiden kanssa. Ryhmissä voi lähettää viestejä ja jakaa tiedostoja. Ryhmässä voi olla jopa 256 henkilöä kerralla. Ryhmiä voi myös nimetä, mikä helpottaa niiden hallintaa.

WhatsAppin ääni- ja videopuhelut

Äänipuheluilla voi jutella ystävillesi ja perheellesi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kalliista puhelumaksuista, vaikka he olisivat eri puolella maailmaa. Jos äänipuhelut eivät riitä, voit keskustella kasvokkain videopuheluiden avulla. WhatsAppin ääni- ja videopuhelut käyttävät puhelimesi Internet-yhteyttä puhepaketin sijaan.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Tiedostojen lähettäminen WhatsAppilla

Kuvat ja videot

WhatsAppin avulla lähetät kuvia ja videoita helposti. Voit tallentaa tärkeimmät tapahtumat sisäänrakennetulla kameralla tai lähettää aikaisempia otoksia. Kuvien ja videoiden onnistuu, vaikka käytössäsi olisi hidas Internet-yhteys.

Ääniviestit

Perinteisten kirjoitettujen viestien vaihtoehtona on lähettää ääniviesti. Joskus voi olla helpompaa sanoa asia ääneen, kuin kirjoittaa. Ääniviestin voit lähettää helposti yhdellä napautuksella, eikä ole väliä onko asiasi lyhyt vai hieman pidempi tarina. Sano ääneen mitä ajattelet.

Dokumentit

WhatsAppilla voit lähettää myös muita tiedostoja kuin kuvia ja videoita. Enää sinun ei tarvitse käyttää aikaasi sähköpostin tai tiedostonjako-ohjelmien kanssa. Voit lähettää PDF-tiedostoja, tekstidokumentteja, laskentataulukoita, diaesityksiä ja monia muita, eikä tiedostonkoko ole ongelma. Voit lähettää jopa 100 megatavun kokoisia dokumentteja.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

WhatsApp-sovellus

WhatsApp-sovellus toimii usealla eri laitteella. WhatsAppin voi ladata Android-laitteille Googlen Playsta ja Applen laitteille Apple App Storesta.

WhatsAppia voi käyttää tietokoneella joko työpöytäsovelluksena tai verkkosovelluksena. Näin voit helposti synkronoida kaikki keskustelut tietokoneellesi. Näin voit keskustella aina haluamallasi laitteella.

Vaivatonta turvallisuutta

WhatsAppin täysi salaus on automaattisesti käytössä aina sovellusta käytettäessä. Jotkut viestisovellukset salaavat viestit vain sinun ja palvelimiensa välillä, mutta WhatsAppin täysi salaus varmistaa, että vain ne, joiden kanssa keskustelet voi lukea viestejä. Ei kukaan muu, ei edes WhatsApp.

WhatsApp käyttää lukkoa, jonka avulla viesti lukitaan, ja vain vastaanottajalla ja sinulla itselläsi on avain, jolla lukon voi avata ja lukea viestin. Se mikä tekee suojauksesta vielä paremman, on että jokaisella lähettämälläsi viestillä on oma lukko ja avain. Tämä kaikki tapahtuu automaattisesti, eikä sinun tarvitse erikseen kytkeä asetuksia päälle tai aloittaa salattua keskustelua erikseen.

Voit myös itse tarkistaa, että salataanko soittamasi puhelut ja lähettämäsi viestit. Löydät salauksesta kertovan kuvakkeen yhteystiedo- tai ryhmän tiedot -näkymästä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Mikä on WhatsApp?

03/04/2020

WhatsApp turvapiste
WhatsAppilla voi lähettää viestejä ja soittaa ääni- ja videopuheluita.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.