BlufVPN

Haittaohjelma levitti huijausviestejä WhatsAppin avulla

Tietoturvayhtiö Check Pointin tutkijat ovat paljastaneet kieron Android-haittaohjelman, joka on ollut saatavilla virallisesta Google Play Storesta. Nyt jo poistettu FlixOnline-sovellus lupasi rajatonta viihdettä kaikille. Sovelluksen ulkoasu eli värimaailma ja logo oli kopioitu Netflixiltä käyttäjän harhaan johtamiseksi.
huijausviestejä WhatsAppin avulla

(Haittaohjelma on nyt poistettu Googlen Play Storesta. Kuva: Check Point.)

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

Kun käyttäjä oli asentanut haittaohjelman, se alkoi seurata WhatsAppista tulevia ilmoituksia. Haittaohjelma vastasi kaikkiin saapuneisiin WhatsApp-viesteihin viestillä, jossa luvattiin Netflixin ilmaista kokeilua. Viestissä oli linkki huijaussivustolle, joka oli tehty Netflixin nimissä. Huijaussivuston tarkoituksena oli kalastella kirjautumistietoja ja luottokorttitietoja.

WhatsApp-viesteissä käytettiin lyhennettyjä linkkejä, mikä tarkoittaa esimerkiksi Bitly tai TinyURL-palveluiden avulla tapahtuvaa alkuperäisen korvaamista kätevämmällä lyhyemmällä versiolla. Lyhytversio linkkien kanssa täytyykin olla erityisen varovainen, koska pelkästään linkkiä katsomalla ei pysty päättelemään minne linkki johtaa. Turvallisuuden kannalta hyvä yleinen ohje on, että tuntemattomasta alkuperästä tulevia lyhennettyjä linkkejä ei tulisi avata.

Artikkeli jatkuu
mainoksen jälkeen

FlixOnline-haittaohjelma ehti olla Google Play Storessa kaksi kuukautta, jonka aikana se ehti aiheuttaa harmeja arviolta 500 ihmiselle. Tutkijat myös uskovat, että saman tyylisiä huijauskampanjoita tullaan näkemään jatkossakin.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä:

Luet artikkelia:

Haittaohjelma levitti huijausviestejä WhatsAppin avulla

09/04/2021

WhatsApp huijausviesti
Haittaohjelma levitti huijausviestejä WhatsAppin avulla, joissa luvattiin Netflixin ”ilmaiskatselua”.

Katso artikkeleita muista kategoriosta:

Pin It on Pinterest

Kerro kaverille

Oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Kerro siitä myös kavereille.